zaterdag 11 april 2009

Geschiedenis 2006!

Ik heb iets met papier
Jaap van Term heeft diverse boeken geschreven over Maastricht en heeft een onderscheiding (lintje) gekregen voor zijn bijdrage aan onze samenleving. Jaap vertelt over de onderwerpen van zijn boeken, zoals de wijnbouw in Maastricht, kerken van onze stad en de Geulle.

Stichting Grafmonumenten Sint Pieter
Stefan Vrancken van de stichting Grafmonumenten Sint Pieter vertelt ons over de rijke geschiedenis van het pitoreske Sint Pieter en over de stichting en haar doelstellingen.

Eendjes voeren in het stadspark
Rond het jaar 1900 is het stadspark in onze stad aangelegd en sindsdien genieten veel mensen dagelijks van de mooie natuurrijke omgeving. Inclusief uiteraard de herten, geiten, kippen, ganzen en de eendjes. En vroeger zelfs beren in de berenkuil.

Lezing over het boek De Citoyenne
Ad van Iterson spreekt over zijn boek De Citoyenne. De Citoyenne is een historische roman over liefde en onmacht in het Maastricht van de industrialisatie.

Geschiedenis van Wyck en stadspark
Ivo Hermans (en Wim Gloudemans) van de V.V.V. in onze stad vertellen over de geschiedenis van Wyck en tevens ook over het stadspark.

Industrialisatie van Maastricht
In het kader van de tentoonstellingen 'Decor Maastricht', De moules van Sphinx' en 'Art Deco in Maastricht', zal historicus Jac van den Boogard, regisseur van 'Zicht op Maastricht, Biografie van een stad,' in woord en beeld een cultuurhistorisch verhaal vertellen over de opkomende industrialisatie in Maastricht.

Fort St. Pieter: verleden, heden, toekomst
Met Jos Notermans reizen we terug naar het ontstaan van het fort, lopen we door de boeiende geschiedenis en werpen wij een blik op de nabije toekomst.

Geschiedenis 2006!SocialTwist Tell-a-Friend